В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Печелившите и губещите в IT сектора през 2016

Илия Темелков, отговорен редактор на HiComm, В развитие, 09.01.2017

Илия Темелков, отговорен редактор на HiComm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Илия Темелков, отговорен редактор на HiComm. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Автономните, неавтономните и електрическите автомобили, Космос, разрешаването на казуса с фалшивите новини и изкуственият интелект ще бъдат ключовите теми в света на технологиите през 2017. Това обяви отговорният редактор на HiComm Илия Темелков в ефира на "В развитие" с Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира печелившите и губещите в IT сектора през 2016. 

"Apple за първи път отчете спад на печалбите от 2001 насам, което е много сериозна промяна. Чисто продуктово видяхме много странни решения. Сякаш има объркване кое е по-важно  - дали да бъдат полезни за потребителите и да осигурят задоволяването на техните нужди, или да се докажат като компания, която прави страхотен дизайн. Конкуренцията не спи, в сегмента със смартфоните се случват интересни неща", обяви редакторът, допълвайки, че тенденцията на отделяне на Apple и Samsung от всички останали производители вече не е толкова актуална.

По думите му Google вече цели не толкова да се търси информация през него, а хората да използват неговия софтуер и изкуствен интелект за всяка стъпка от ежедневието си. Големият проблем за компанията, както и за други технологични гиганти като Facebook и Twitter обаче са фалшивите новини.

Каква беше годината и за Snap, Amazon и Microsoft?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие