В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Номинално 2016 е една от най-добрите стопански години от началото на прехода

Кристофор Павлов, гл. икономист за УниКредит Булбанк, В развитие, 09.01.2017

Главният икономист за УниКредит Булбанк Кристофор Павлов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният икономист за УниКредит Булбанк Кристофор Павлов Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Номинално погледнато 2016 е една от най-добрите стопански години от началото на прехода. Това заяви главният икономист за УниКредит Булбанк Кристофор Павлов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки и Славчо Маринов. Той говори за прогнозите на него и екипа му за икономиката на България през 2017 и 2018. 

По думите му, "българският модел на растеж е устойчив, а не подкрепен от изкуствени фактори както в периода преди 2008". Икономическият растеж през 2016 можеше да бъде и по-висок и основната причина за това беше, че имаше чувствително забавяне в инвестиционните разходи на правителството, каза Павлов. 

Според него инерцията от 2016 ще се пренесе в 2017, освен ако няма сформиране на правителство с популистка ориентация. Оставката на кабината "Борисов 2" не би следвало да се отрази сериозно на ръста, каза главният икономист за УниКредит Булбанк. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие