В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

2017 ще бъде още по-активна за имотния пазар

Калоян Богданов, маркетинг мениджър на Адрес, и Росен Генев, мениджър Търговски площи във Фортън, В развитие, 03.01.2017

Калоян Богданов, маркетинг мениджър на Адрес (вдясно) и Росен Генев, мениджър Търговски площи във Фортън (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Калоян Богданов, маркетинг мениджър на Адрес (вдясно) и Росен Генев, мениджър Търговски площи във Фортън (вляво). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очакванията ни за броя сделки с жилищни имоти през 2016 са той да бъде подобен на 2015. Далеч сме от темата бум, но сме в добър тренд на развитие нагоре и като брой сделки, и главно като цени. През 2016 цените на жилищата особено в големите градове бележат двуцифрен ръст. Това обяви Калоян Богданов, маркетинг мениджър на "Адрес", в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сега е идеалният момент за купувачите да се възползват от ниските лихви по кредитите и да си купят жилище. Според него пазарът ще се активизира все повече, тъй като през последните години излиза доста ново строителство. Това ще тушира донякъде глада за имоти и затова ще продължи тенденцията от втората половина на 2016 на забавяне на ръста на цените. 

Росен Генев, мениджър Търговски площи във Фортън, коментира ситуацията при бизнес имотите. 

"През 2016 започна тенденция да се инвестира не само в подценени активи, но и в доходоносни. Сделките за годината са малко под 300 млн. евро, тенденцията продължава и през 2017. Очакванията ни са тази година да е доста значима в този сегмент, да имаме още много подобни сделки с водещи професионални инвеститори, като все повече от тях имат дългосрочен интерес", заяви той.

Очакванията са да излязат 150 хил. кв. м нови офис площи. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие