В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции може да приключат с първи годишен спад от 2011

Пазарен коментар на Кумута Раманатан, В развитие, 30.12.2016

Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в Европа се понижават при слаба търговия. Те вероятно ще приключат годината с първи годишен спад от 2011, когато дълговата криза в еврозоната беше в разгара си. Това коментира Кумута Раманатан от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

STOXX 600 се понижи с 0,3%. Акциите на компаниите от енергетиката и телекомуникациите дръпнаха индекса надолу заради големия си спад. Върху него натежават и притесненията относно икономиката в региона, политическата несигурност и кризата с италианските банки. Централната банка на Италия заяви, че спасяването на Monte dei Paschi ще струва на държавата 6,6 милиарда евро. Изявлението идва ден след като ЕК одобри програма за подкрепа на ликвидността за най-старата банка в света.

В последната сесия за годината можем да обобщим как се представиха индексите на континента. Италия, Португалия и Дания ще бъдат най-губещите през тази година с понижение от 10%.

Петролът най-после ще отбележи първото си годишно покачване от 3 години. Цените се повишиха с 9% този месец и с 46% в сравнение с миналата година. 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от В развитие