В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Българският капиталов пазар е в устойчив бичи тренд, като от 2000-2007

Петър Динев, финансови анализатор в Риал Финанс, във В развитие, 22.12.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Възможно е в момента да сме поставени в началото на възходящ ръст на българския капиталов пазар, на какъвто станахме свидетели в началото на века. Това каза Петър Динев, финансови анализатор в Риал Финанс, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Тогава отчетеният ръст на индексите бе около 20 пъти. Не мога да кажа, че ще порасне толкова много, защото тогава пазарът бе много подценен, но пазарните условия в момента са сходни, пазарната инфраструктура е същата - нямаме къси продажби, пазарът е асиметричен". 

"По-вероятно е да се намираме във фаза самоподдържащо се нарастване на борсата, което ще се усети към края на 2017 година. Сега дребни вложители се връщат отново на пазара, виждаме масово участие в активните инвестиционни схеми, което предполага продължаване на възходящото развитие на пазара".

Фактори, подпомагащи тази тенденция са валутният борд и икономическият ръст, който вероятно ще се запази, обясни събеседникът. 

Шоковете, които могат да повлияят на пазара през 2016, е по-вероятно да бъдат на политическо ниво, а не на икономическо, каза Динев. 

Вижте целия коментар:

 

 

Последни новини
Още от В развитие