В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Модата при детските стоки се мени по-бързо дори от тази при облеклата

Явор Николов, член на СД на Хиполенд, В развитие, 22.12.2016

Явор Николов, Директор магазинна мрежа и експанзия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Явор Николов, Директор магазинна мрежа и експанзия. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Модата в детските стоки се мени по-бързо дори и от тази в модния сектор. Един хит се появява на пазара, изстрелва се рязко нагоре, после нещо друго го замества. Това коментира членът на Съвета на директорите и мениджър магазинна мрежа и експанзия в „Хиполенд“ Явор Николов в студиото на „В развитие“ с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му в последните години големият хит на пазара са интерактивните играчки. Николов коментира и очакваните финансови резултати на компанията, от чието ръководство е част. „Надяваме се тази година да е поредната, в която да отбележим сериозен ръст, двуцифрено число. С една дума, финансовите ни резултати са отлични. Но няма фундaментална разлика, има леки промени в потребителското търсене, има по-сериозни инвестиции от наша страна, в маркетинг, в разширяване на магазинната мрежа“, допълни той.

„Част от ръста, и то немалка, е интензивен. Въпреки общоприетото мнение България не е малка страна на фона на ЕС. Въпреки това негативните фактори като влошаващата се демографска ситуация и усещането на народа, че живеем зле оказват влияние“, споделя Николов.

„Много ми се иска да кажа, че българският потребител харчи много и с удоволствие за детски стоки, но ще излъжа, че това не е така, макар че се забелязва лека положителна тенденция на „развързване на кесията“.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие