В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Белгийска компания купува Девин за 120 млн. евро

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 22.12.2016

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Какъв е коментарът за една от сделките на годината – продажбата на „Девин“ на белгийската Spadel, на финансовия експерт и главен редактор на Investor.bg Бойчо Попов? Ще успее ли „Фармхолд“ АД на Веселин Марешки да стъпи на Българската фондова борса? Отговорът на тези и други въпроси даде в предаването „В развитие“ с водещ Димитър Вучев главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Става дума за дял от 93,9%, а сумата е в размер 120 млн. евро. При всички положения постигната оценка е доста висока като достигната стойност за пазарен актив в България", посочи той. 

Оценката в момента е доста голяма, тъй като оборотът е в размер на 90 млн. лв. на година, което е с шест пъти повече, отколкото преди 7 години“, заяви Попов.

Той коментира и излязлата именно в Investor.bg информация, че компанията на варненския бизнесмен Веселин Марешки „Фармхолд” АД има намерение да излезе на БФБ.

По време на последното си заседание Комисията по финансов надзор разширява периода, в който компанията може да подаде допълнителните документи. Марешки в разговор с нашата медия сподели, че това е вторият опит на компанията му да влезе на борсата. Той имаше намерение да излезе в чужбина, за да натрупа капитал, но очевидно е променил мнението си“, разказва Попов.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие