В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Сирия - разковничето, което доведе до гибелта на руския посланик в Турция

Чавдар Минчев, изп. директор на НАМО, доц. Емил Хърсев, финансист, В развитие, 20.12.2016

доц. Емил Хърсев, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria доц. Емил Хърсев, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сирия беше разковничето, което доведе до гибелта на руския посланик Карлов. Това коментира изп. директор на НАМО Чавдар Минчев в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

Сирия се оказа причината, която доведе до избухването на тероризъм както в Турция, така и в Европа. Последните събития в Берлин са в пряка връзка с кризата в Сирия и извършители на убийството срещу руския посланик, посочи той. 

Как се отразяват последните кървави събития и политическият риск върху финансовите пазари? Това коментира от своя страна финансистът доц. Емил Хърсев. В широк план се наблюдава оживление на пазарите след избора на Доналд Тръмп за президент на САЩ в очакване на добри печалби и подобряване на фундаментите на рисковите активи, отбеляза той. 

Двамата гости коментираха още кое е най-важното събитие за 2016, обединявайки се около избора на Доналд Тръмп. Те споделиха и очакванията си за 2017. 

Най-важното събитие в българската банкова система през 2016 беше нейното стабилизиране, доказано чрез проведените стрес тестовете и проверка на качеството на активите, коментира доц. Хърсев. 

Кои са най-големите опасности през следващата година? 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие