В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Липсата на квалифицирани кадри – проблем номер 1 за българския бизнес

Цветан Симеонов, председател на БТПП, В развитие, 20.12.2016

Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветан Симеонов, председател на БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Липсата на квалифицирани кадри е основният проблем, който се очертава като трудност пред българския бизнес през 2017. По-ниски са очакванията на бизнеса по отношение на наемането на работна сила и по-високи от гледна точка на освобождаването на кадри и оптимизация на процесите. Това коментира председателят на БТПП Цветан Симеонов в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Икономическата обстановка и политическата несигурност са другите основните предизвикателства пред бизнеса през 2017. За европейския бизнес вътрешният пазар се откроява като сериозна трудност.

"Индиректно това е опасно за България, тъй като 60% от износът на страната е за Европейския съюз. Ако се свиват очакванията в ЕС, това ще се отрази и на българските фирми, тъй като основният двигател в България през следващата година ще продължи да бъде износът", посочи той. 

Според Симеонов 3% е разумно очакване за ръст на българската икономика през 2017. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие