В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Големите компании искат да присъстват на Балканите, но не могат

Дейвид Кийвни, CalErin Group, В развитие, 16.12.2016

Председателят и изпълнителен директор на CalErin Group Дейвид Кийвни Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Председателят и изпълнителен директор на CalErin Group Дейвид Кийвни Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След 2008 международните компании започнаха да ценят много повече стабилността в една държава. Това заяви председателят и изпълнителен директор на CalErin Group Дейвид Кийвни в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Той говори за инвестиционните условия в балканските държави. 

Големите компании много искат да имат присъствие на Балканите, но политическата нестабилност ги възпрепятства, каза Кийвни. Когато погледнат макропоказателите на страните, в края на краищата всичко опира до това да могат да правят краткосрочни и средносрочни планове, без да се притесняват от смяна на правителството, добави той. 

Политическата нестабилност се изразява основно в това,че правителствата се сменят постоянно, каза председателят на CalErin Group. Също голям проблем е, че няма няма никаква приемственост на политиките на едните управляващи и следващите, допълни той. 

Вижте повече!

 

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие