В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Навлизаме ли в нова глобална инвестиционна среда

Явор Ачев във В развитие, 14.12.2016

Явор Ачев, мениджър за България на Pioneer Investments. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Явор Ачев, мениджър за България на Pioneer Investments. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът ще се нагоди и ще намери други ниши за инвестиции, освен традиционните правителствени облигации. Това каза мениджърът за България на Pioneer Investments Явор Ачев в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaraia с водещ Делян Петришки. Ачев гостува в предаването по повод придобиването на Pioneer Investments от Amundi за 3,7 млрд. долара. 

"Amundi в момента управлява  над 1 трлн. евро активи и заедно с активите на новата компания ще управляват активи​ за 1,3 трлн. евро, което я нарежда на първо място в Европа, но също и на 8-мо място в света. Това има редица предимства за инвеститорите, като икономии от мащаба. Новата компания ще бъде една глобална компания в пълния смисъл на думата, а сделката се очаква да бъде приключена до средата на 2017". 

Считаме, че световният ръст на икономиката ще се увеличи, като достигне 3%, каза още гостът. "Ще има ръстове във всички основни региони. За Европа и еврозоната този ръст е по-малък – даже може да остане на същото ниво, но за американската икономика се очаква сериозен ръст, ръст в Япония, задържане на нивото на ръстове в Китай и определени ръстове за размиващите се пазари, по-специално в Азиатския регион".

"Това променя до някъде сценарият, който имахме за нисък ръст и ниска инфлация. Считаме, че ще бъдем в нови условия. Те ще се характеризират с поява на инфлация. В някои пазари ще има засилване на инфлацията. Ще се появяват все повече различия между отделните държави в дадени региони и активното управление по време на годината ще бъде ключово за постигане на добри резултати от инвестициите. 

При кои пазари ще има засилване на инфлацията? Как ще се развива Китай и кои са другите азиатски държави, които ще привличат инвестиционния интерес? Къде са възможностите за доходност, които ще бъдат по-вероятни през следващата година? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие