В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще се спази ли сделката между ОПЕК и страните извън картела

Преслав Райков, пазарен анализатор, В развитие, 12.12.2016

Пазарният анализатор Преслав Райков (в ляво) на фона на кадър, изобразяващ платформа за добив на петрол Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Пазарният анализатор Преслав Райков (в ляво) на фона на кадър, изобразяващ платформа за добив на петрол Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Цената на петрола ще се определи другия месец, когато се обяви добива на ОПЕК и дали наистина споразуменията ще бъдат спазени. Това заяви по телефона пазарният анализатор Преслав Райков в ефира на "В развитие" с Делян Петришки

При действително намаляване на производството цените на черното злато ще надминат $60 за барел, каза Райков. Ако обаче данните за добива не се окажат каквито се споразумяха, очаквам рейнджът тогава да е $48 - 50, допълни той. 

Тогава също ще падне реномето, чисто политически, на картела да взема решения, каза анализаторът. Затова мисля, че това няма да се случи и новият рейндж ще бъде $55-60 за барел, добави той. 

Все пак важно е да се подчертае, че сред споразумелите се страни не фигурират други големи производители като САЩ, Канада, Китай и Бразилия, каза Райков. Те обаче без много усилия взеха тази цена и ще се възползват от нея, допълни той. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие