В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предизвикателствата пред жените в науката

Д-р Деница Теофанова и доц. Женя Йорданова от Биологическия факултет на Софийския университет, В развитие, 12.12.2016

Вероника Денизова (вляво), д-р Деница Теофанова (вдясно) и доц. Женя Йорданова ( в средата). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова (вляво), д-р Деница Теофанова (вдясно) и доц. Женя Йорданова ( в средата). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В началото на декември стартира седмото издание на Национална стипендиантска програма за жените в науката. Три от тях ще получат възможността да осъществят своите идеи със стипендии от по 5000 евро. Възможностите, които предоставя програмата, както и мястото на жените в науката коментираха д-р Деница Теофанова и доц. Женя Йорданова от Биологическия факултет на Софийския университет в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Тази програма е трамплин за всяка една млада жена. Стипендията дава доста възможности за развитие и среща с международни учени, заяви Йорданова. Според Теофанова най-хубавото е, че програмата дава възможност за кандидатстване по различни теми. 

По думите на Йорданова стипендията от 5000 евро са достатъчни за един старт, но крайно недостатъчни за провеждането на цялата гама от експерименти, които си е поставила в проекта. Допълнителна възможност за финансиране идва по линия на Фонда за научни изследвания или европейски програми. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие