В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Над 6500 души са получили работа или стаж по инициативата Алианс за младежта в България

Нели Ангелова, мениджър корпоративни връзки в Nestle България, В развитие, 12.12.2016

Нели Ангелова, мениджър корпоративни връзки в Nestle България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Нели Ангелова, мениджър корпоративни връзки в Nestle България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Алианс за младежта на Nestle e паневропейски проект, който обхваща над 200 компании, от които 30 в България. Инициативата стартира през 2014 и цели да помогне на младежите да развият своите умения и да бъдат по-конкурентни на пазара на труда. В България над 6500 души са получили постоянна работа или възможност за стаж. Това обяви Нели Ангелова, мениджър корпоративни връзки в Nestle България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й инициативата е национална и няма ограничения в географията или типа университет, но се фокусира най-вече върху хората до 29 години. "Младежката безработица е много наболял проблем не само в България, а и за цяла Европа. Ако у нас тя е около 24%, има държави като Испания и Гърция, където този дял превишава 50%".

Ангелова коментира и стажовете на Nestle България, като обяви, че са платени и, че над 50% от стажантите получават постоянен трудов договор. Най-желани са стажовете от 12 месеца. Тя обяви, че инициативата успешно си партнира с университетите в страната и държавните институции. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие