В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как България трябва да пази границата си, за да намали бежанската вълна

Проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, В развитие, 12.12.2016

Дете си играе с термално одеяло в лагер край гръко-македонската граница Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg Дете си играе с термално одеяло в лагер край гръко-македонската граница Снимка: Kostas Tsironis/Bloomberg

Българо-турската граница трябва да бъде херметически затворена и през нея да се преминава само през ГКПП-тата, но към този момент това не е така, тъй като в оградата има много пробойни. Това заяви експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.  

По думите му развитието на система за видеонаблюдение на границата е безсмислено без съответни екипи за бързо реагиране. Бихме могли да закупим няколко хеликоптера за 20-30 млн. лв., както и да изградим няколко хеликоптерни площадки, и да имаме екип на място за 5-6 минути, каза проф. Радулов. 

Проф. Радулов коментира и атентатите в Турция и Египет през последните няколко дни. Според него изтласкването на Даеш не е достатъчно, тъй като "организацията има логистични групи в цяла Европа за приемане на изтласкваните хора"

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие