В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се финансират студентските научни проекти

Д-р Борис Киров, Спас Керимов и Ваньо Везиров, В развитие, 08.12.2016

Д-р Борис Киров, преподавател в ТУ, Спас Керимов, Асоциация на студенти – изследователи и Ваньо Везиров, студент в МУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Борис Киров, преподавател в ТУ, Спас Керимов, Асоциация на студенти – изследователи и Ваньо Везиров, студент в МУ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В позиция сме да облекчим образователната система в България. Има нужда да се работи в посока на намаляване на големите хорариуми и излишно разтегнатите във времето лекции на студентите. С парите за образование, които имаме в момента, можем да променяме системата. Това коментираха преподавателят в ТУ д-р Борис Киров, Спас Керимов, студент в Медицинския университет и председател на Асоциацията на студентите – изследователи, и Ваньо Везиров, студент в Медицинския университет и част от Асоциацията на студентите – изследователи в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

Те разказаха за успешните проекти, които биват реализирани в академичната среда.

Какво движи и мотивира младите студенти в изготвянето на научни проекти? Недофинансирана ли е образователната система? 

Един от най-успешните проекти на Асоциацията на студенти – изследователи е организирането на Интернационален биомедицински конгрес през 2015, който успява да обедини български и международни студенти. В момента се разработва и 3D прогрес в областта на медицината.

Какви още проекти са в процес на развитие?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие