В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

НАТФИЗ ще реновира базата си с евросредства

Владимир Кузманов във В развитие, 06.12.2016

Владимир Кузманов, помощник-ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Кузманов, помощник-ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

НАТФИЗ ще модернизира цялостно една от трите си сгради с близо 3 млн. лв. европейски средства. Това каза помощник-ректорът на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) Владимир Кузманов в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова

Сградата, където се обучават студентите по кукловодство не е реновирана след като е възстановена от бомбардировките през Втората световна война. Ще бъде сменен покривът, ще се развият ателиетата за изработка на кукли и декори, ще се направи основен ремонт на залата на учебния куклен театър, както и на аулата, която има 150 места, каза Кузманов. 

Усвояването на европейски субсидии е основният път, по който учебните заведения могат да обновяват своята база, но "държавата също трябва да помогне, а и частни инвеститори трябва да се включат, защото образованието е едно от най-ценните ни богатства", каза още събеседникът. По думите му за сега инвеститорският интерес е доста ограничен.

"Модерната образователна среда е налице, макар и обстановката да не е такава. Индивидуалното образование е факт и резултатът е, че 80% от студентите си намират работа още, докато са студенти". 

Какви са идеите на НАТФИЗ за интеграция на маргинализирани групи и бежанци чрез средствата на образованието и театралните изкуства? 

Вижте целия коментар:

 

 
Последни новини
Още от В развитие