В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Chaos Group си партнира с испански стартъп в инвестиция за 2 млн. евро

Изпълнителният директор на Chaos Group Петър Митев, В развитие, 06.12.2016

Изпълнителният директор на Chaos Group Петър Митев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на Chaos Group Петър Митев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската компания Chaos Group и испанският стартъп от Барселона CL3VER ще си партнират в създаването на нова платформа за архитекти, инженери и дизайнери. Идеята е да се предостави на аудиторията възможност да работи с висококачествени изображения в реално време. Уникално за платформата е, че е изцяло уеб базирана. Това обяви изпълнителният директор на Chaos Group Петър Митев в предаването "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Инвестицията е на стойност 2 млн. евро, които ще бъдат изплатени в рамките на няколко години. Митев коментира, че компанията се е установила достатъчно добре в своята ниша и прави партньорства, за да навлиза на нови пазари. В дългосрочен план се обмисля излизане на борсата. 

Според предприемача от всички индустрии в България IT секторът има най-малко проблеми. Митев сподели, че компанията среща трудности с внасянето на кадри от чужбина, тъй като административната процедура е все още много тромава. 

Продуктите на Chaos Group се използват широко в автомобилната индустрия, авиокомпаниите, архитектурата и други. Той определи ситуацията на пазара за 3D визуализации като много благоприятна.

"Хората все повече искат да консумират информация във визуален вид. Освен това всички говорят за виртуална реалност, а за да се създаде тя, има растяща нужда от продукти като нашия. На трето място се наблюдава тенденция на пазара за предоставянето на все по-висококачествени изображения", обясни Митев.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие