В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Реакцията на пазарите след референдума в Италия не е изненадваща

Цветослав Цачев, гл. инвест. консултант на ЕЛАНА Трейдинг, В развитие, 05.12.2016

Цветослав Цачев, гл. инвест. консултант на ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Цветослав Цачев, гл. инвест. консултант на ЕЛАНА Трейдинг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Резултатът от референдума в Италия не е изненадващ. По-важното е, че пазарите разграничават казуса с Италия от този във Великобритания, което е и причината за спокойствието на пазарите. Това коментира главният инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг Цветослав Цачев в предаването „В развитие“ с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му референдумът не променя ситуация, а именно - наличието на дълбоки проблеми в политическата система на ЕС. Вотът трябва да се тълкува не като отхвърляне на някои разумни предложения, а по-скоро като отхвърляне на политическото статукво, коментира Цачев. 

Консенсусът на пазарите вече е за достигане към паритет между еврото и долара. Балансът във външната търговия между САЩ и Европа вече е достигнат. Всяко едно силно изместване на валутния курс ще промени този баланс, посочи още той.

Инвестиционният консултант коментира и проблемите пред италианския банков сектор. "Необходимо е опростяване и преобразуване на лошите кредити, както и вкарването на свеж капитал в банковата система, така че тя да може да работи добре за икономиката", смята той. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие