В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се поддържа дефицит в условия на пазарна икономика

Красимир Георгиев във В развитие, 05.12.2016

Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В условията на пазарна икономика, не можеш да имаш дефицит при услуга, която се заплаща. Групи от обучени курсисти от по 20-30-50 човека чакат с месеци, за да се явят на изпит пред Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" (ИААА - бившата ДАИ - бел. ред.). Това каза Красимир Георгиев, председател на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България (АКАБ) , в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Администрацията запазва дати за инструктори, които официално се водят учебни центрове и са наричани „малки учебни центрове“, противно на правилата за равнопоставеност и пазарните принципи, каза гостът.

"Няма много школи, но има огромен брой разрешителни. Има инструктори, които играят ролята и на ръководител, и на теоретик, и на инструктор, и те кандидатстват наравно за дати за изпитване, заедно с учебните центрове, където има 15 – 20 души щатен състав и се обучават стотици курсисти".

Какви са недостатъците и изкривяванията, които са видими в изпитните тестове по теория, които полагат кандидат шофьорите? Как липсата на адекватна подготовка в много от школите за подготовка на бъдещи шофьори и в процедурата на изпитите влияе директно върху безопасността на движение по пътищата?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие