В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как реагираха пазарите на референдума в Италия

Кузман Илиев в предаването В развитие, 05.12.2016

Димитър Вучев и Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Вучев и Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарните участници реагираха сравнително спокойно на резултата от италианския референдум, сякаш ефектът от поражението на Ренци беше абсорбиран от тях. Все пак забелязахме напрежение при отделни активи, имаше доста сериозен спад на еврото, но то парира загубите и отчетохме успокоение. Това коментира пазарният анализатор Кузман Илиев в ефира на "В развитие" с водещ Димитър Вучев по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него пазарите са стигнали до такава ситуация, че да приемат лошите новини по-лесно, защото очакват действия от ЕЦБ, която с оглед на политическата несигурност и проблемите в банковата система най-вероятно ще увеличи своите стимули.

"В реакцията на пазарните участници не се взима предвид генезисът на проблемите - че реално Ренци бяга, а той не би избягал, ако не виждаше много сериозни проблеми, с които не му се иска да се нагърбва. Чисто политически той си отдъхна днес", каза още Илиев.

По думите му набиращото популярност движение "Пет звезди" не е алтернатива и не предлага работещо решение, а само ще задълбае в грешните политики.

Какво се случва с банковата система в страната и застрашава ли референдумът в Италия европейското единство?

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие