В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Плоско или прогресивно данъчно облагане?

Васил Мирчев, основател на ВМ Финанс Груп, В развитие, 01.12.2016

Васил Мирчев, основател на ВМ Финанс Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Мирчев, основател на ВМ Финанс Груп. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Преди да се погледне към повишаване на данъците, трябва да се търси изчерпване на възможностите за повишаване на тяхната събираемост. Това коментира основателят на ВМ Финанс Груп Васил Мирчев в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му идеята за премахване на плоския данък не е добре обмислено предложение. Всички анализи сочат, че въвеждането му има добър ефект върху икономиката, отбеляза той. Според него повишаването на данъците може да има демотивиращ ефект върху средната класа. 

Една политическа криза невинаги означава тежка икономическа криза, коментира още Мирчев. "България има своите устойчиви икономически субекти, добре организирани компании с ясна дългосрочна визия, която взема предвид рисковете от потенциални политически кризи", посочи експертът. 

Според основателя на ВМ Финанс Груп могат да се направят по-дългосрочни програми като визия за развитие на държавата. "Не трябва всяко следващо правителство да тръгва от изходна база, а да се получава приемственост, с което да се забавя или ускорява това развитие, но не и да се промяна посоката", добави той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие