В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Европейските акции започнаха месеца на негативна територия

Пазарен коментар на Юън Потс, В развитие, 01.12.2016

Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Юън Потс от Bloomberg в Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции започнаха декември на негативна територия, като инвеститорите очакват резултата от референдума в Италия в неделя. След изненадващия вот за Brexit и победата на Доналд Тръмп на изборите в САЩ трейдърите не искат да рискуват. Те плащат най-високата цена от над 2 години, за да се застраховат срещу колебания в индекса FTSE MIB спрямо EURO STOXX 50. Това каза Юън Потс от Bloomberg в Лондон в ефира на "В развитие" с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

Три часа и половина след началото на търговския ден повечето пазари в Европа са на червена територия, като Швейцария и FTSE 100 са най-тежко засегнати. Русия е едно от изключенията, като акциите се търгуват около 1,5 пъти по-високо след като президентът Путин каза, че страната му е готова да съдейства на новите американски лидери на равни начала.  

Акциите на нефтените и газовите компании са нагоре днес и продължават покачването си след като страните от ОПЕК се споразумяха за съкращаване на производството. Лекият суров петрол се повиши с 9,3% вчера веднага след новината. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие