В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БТПП връчи 23-те годишни награди за постижения в икономиката

Олга Чугунска, БТПП, В развитие, 1.12.2016

Икономическият анализатор от БТПП Олга Чугунска Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Икономическият анализатор от БТПП Олга Чугунска Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) връчи в х-л Шератон двадесет и третите годишни награди за постижения в икономиката „Топ 100 фирми, водещи в икономиката на страната" - издание 2016. С годишни награди бяха отличени и посланник, търговски представител, регионална търговско-промишлена палата, браншова организация, както и медии и журналисти. 

Класацията на БТПП се базира само на обективни показатели от годишните финансови резултати на предприятията. Това заяви от мястото на събитието икономическият анализатор в БТПП Олга Чугунска в интервю за редактора в Bloomberg TV Bulgaria Таня Харизанова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.  

Специално за тази година са изследвани над 6300 опериращи в България компании, каза Чугунска. Те съставляват 85% от БВП на страната, добави тя. 

Фирмите са от реалния сектор на икономиката, като всички сфери са засегнати, без банки и финансови институции, каза анализаторът.  Преобладаващи са фирмите от услугите и търговията, но това е нормално, предвид спецификата на българската икономика, допълни тя. 

Последните няколко години имаме повече компании в сферата на аутсорсинга и IT, които отбелязват по-голямо присъствие, каза Чугунска. От индустрията най-добре представени са машиностроенето, химическата промишленост, електрониката и оборудването, добави тя. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие