В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Акцентът на бюджета на ЕС през 2017 ще е отбраната

Димитър Вучев, гл. редактор на Bloomberg TV Bulgaria, В развитие, 30.11.2016

Главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria и водещ на Investbook Димитър Вучев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria и водещ на Investbook Димитър Вучев Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В момента се обсъжда активно всичко около Евробюджет 2017 и най-сериозният акцент са промените в отбранителния план. Това заяви по Скайп от Брюксел главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria и водещ на Investbook Димитър Вучев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки.  Изборът  на Доналд Тръмп за президент на САЩ събуди тревогите, че Страната на неограничените възможности ще спре да подпомага сигурността на Европа и страните-членки на ЕС, съответно, отговарят, допълни той. 

Вучев е в белгийската столица по повод опознавателна обиколка в Европейския парламент.  Той присъства на заседанията, по време на които се дебатираше Евробюджет 2017

Днес ЕК представи своя най-голям план за отбранителни разработки и разследвания от 10 години насам, каза Вучев. През 2017 размерът на целия евробюджет ще е €158 млрд, допълни той. 

Вече се говори и за следващия програмен период 2021-2027, когато парите за европейска отбрана ще бъдат увеличени с €3,5 млрд., което е една колосална сума, каза водещият на Investbook. Това е в отговор на бежанските вълни от южните на Европа страни, които ще се задълбочават, добави главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие