В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

SOFIX е един от най-добре представящите се индекси в глобален мащаб

Константин Абрашев във В развитие, 25.11.2016

Снимка: Pixabay.com Снимка: Pixabay.com

Умерено позитивен съм относно развитието на българския капиталов пазар до края на годината. Това каза портфолио мениджърът в "ДСК Родина" Константин Абрашев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"SOFIX е един от най-добре представящите се индекси в глобален мащаб. Той е в Топ 20 - с близо 20% ръст. От гледна точка на доходност инвеститорите трябва да бъдат доволни". 

Цялата седмица беше позитивна, като нямахме нито един ден на негативна територия. Като цяло основните индекси вървяха нагоре, като основен двигател отново бяха компаниите в SOFIX, каза Абрашев. "За разлика от предходните седмици обемите бяха по-ниски, като изключим, според мен договорени, сделки, през които минаха по-големи обеми".

"Като цяло малко по-спокойна търговия, но на положителна територия, което дава предпоставка и за следващата седмица, когато очакваме и компаниите да започнат да публикуват своите консолидирани бюджети". 

Ще има интерес, но предстои да видим в каква посока, в зависимост от публикуваните резултати, каза още събеседникът. "Според мен няма да има значителни изненади в основните групи компании, които дават ход на нашите пазари". 

Защо пазарът не се влияе от повишения политически риск в България? Кое повлия по-силно на българските държавни ценни книжа - изборът на Тръмп или оставката на Борисов?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие