В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Siemens Healthcare разгръща сериозна развойна дейност

Тодор Воденичаров, изп. директор на Siemens Healthcare за България, Сърбия и Черна гора, В развитие, 25.11.2016

Тодор Воденичаров, изп. директор на Siemens Healthcare за България, Сърбия и Черна гора. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Тодор Воденичаров, изп. директор на Siemens Healthcare за България, Сърбия и Черна гора. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Една от основните причини за първичното публично предлагане (IPO) на Siemens Healthineers е получаването на достъп до капиталови пазари, което би позволило повече инвестиции в придобиването на нови компании и технологии. Това коментира изпълнителният директор на Siemens Healthcare за България, Сърбия и Черна гора Тодор Воденичаров в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му в световен мащаб за следващите десет години се очаква предлагането на здравни услуги да се увеличи двойно. Това прави пазарът на медицински услуги изключително бързо развиващ се – един от най-бързо развиващите се в портфолиото на Siemens, посочи той. 

Средствата, които ще бъдат привлечени от капиталовите пазари, ще бъдат използвани не само за придобиване на компании, обясни Воденичаров. Представлява интерес и придобиването на нови технологии, подхранването на наличния на Siemens ресурс от разработчици, отбеляза още той. 

Siemens Healthcare разгръща сериозна развойна дейност, като за 2015 са регистрирани средно по 5 патента на ден. 

Годишният оборот на медицинския бизнес на Siemens достига 14-15 млрд. евро в световен мащаб, сподели още той. По думите му се очаква ръст на продажбите през тази година. 

Източна Европа е важен пазар за компанията, тъй като има потенциал за ръстове, посочи Воденичаров. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие