В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Колко важно е за компанията да има собствен сайт

Ирина Герджикова, консултант по ползваемост, и Ангелина Иванчева, маркетинг мениджър на Lucrat, В развитие, 25.11.2016

Вероника Денизова (вляво), Ирина Герджикова, консултант по ползваемост (вдясно), и Ангелина Иванчева, маркетинг мениджър на Lucrat (в средата). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Вероника Денизова (вляво), Ирина Герджикова, консултант по ползваемост (вдясно), и Ангелина Иванчева, маркетинг мениджър на Lucrat (в средата). Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

За всеки бизнес в България вече е изключително важно да има своята онлайн визитка. Все повече хора търсят през онлайн пространството информация за различни услуги и цени. Това коментира Ангелина Иванчева, маркетинг мениджър на Lucrat, в ефира на "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите й е важно не само да има сайт, а как се чувстват потребителите на него и как си взаимодействат. "Колкото по-ползваем е сайтът, толкова по-невидим и лесен е той за потребителите. Често насърчаваме хората да включват ползваемостта в колкото се може по-ранен етап от развитието и проектирането на сайтовете си, защото това им гарантира един успешен сайт, повече доволни клиенти и повече хора, които ги препоръчват", уточни тя.

Консултантът по ползваемост Ангелина Иванчева заяви, че е много важно потребителите да се включат в процеса на изграждане и развитие на един сайт.  

"Има безброй методи за това, като най-често ние правим тестове за ползваемост, разиграваме най-честите случаи на употреба на даден сайт с потребители, за които е предназначен той. По време на тези разигравания ние наблюдаваме какво правят потребителите и провеждаме с тях дълбочинно интервю. По този начин разбираме какви са проблемите на този сайт от потребителска гледна точка, след което вече сме в състояние да обобщим и анализираме тази ситуация и да дадем конкретни препоръки как сайтът да бъде оптимизиран така, че потребителите да се чувстват комфортно", обясни тя.

По думите на Иванчева има повече ефективност да се рекламира онлайн, когато става въпрос за консултантски услуги, а офлайн рекламата работи повече за стоки, които могат веднага да се намерят в търговската мрежа. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие