В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

еMAG: Марката Черен петък се преекспонира

Стефана Здравкова във В развитие, 25.11.2016

Стефана Здравкова, изпълнителен директор на eMAG.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Стефана Здравкова, изпълнителен директор на eMAG.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Мобилният трафик за онлайн покупки изпревари трафика от стационарни компютри. Това е тенденция, която тепърва ще се разглежда и оценява, но е факт. Това каза изпълнителният директор на eMAG.bg Стефана Здравкова в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. Гостът коментира новината, че собственикът на eMAG, Dante International, е запазил търговската марка „Черен петък“, както на български, така и на английски език плюс две вариации. "Това съобщение бе съпроводено и с информацията, че от eMAG дават правата и на други компании да ползват марката", уточни Петришки.

"Днес е четвъртото издание на "Черен петък" в eMAG и когато преди три години Dante прави за пръв път това събитие в България, то все още не е толкова популярно", обясни Здравкова. "Имайки предвид маркетинга, усилията, цялата IT-структура и цялата организация на това събитие години наред, Dante решава да запази марката, кандидатствайки в Българското патентно ведомство, спазвайки всички закони и получавайки одобрение за регистрация на търговска марка от нашите власти, съгласно всички закони на републиката". 

„Марката „Черен петък“ не само в България, но и в съседните страни се преекспонира. Реално това е седмицата, в която търговците преминават вече на зелена територия. Много разпространено е в България да има черен петък, който се случва през юни или пък трае цял месец. Традицията, която спазва Dante е, че това винаги е петък, в края на ноември, и дава началото на празничния период за нашите клиенти“.  

"Ние позволяваме устно използването на марката "Черен петък" от други търговци", каза още Здравкова. "Разбира се, всеки има право да бъде креативен и до известна степен се радваме, че предизвикахме маркетинговите отдели на търговците".

"Очакваме да подобрим миналогодишните резултати и то чувствително. Според занижените очаквания на компанията продажбите в рамките на тазгодишната кампания ще бъдат над 180 хил. броя продукти. Ние вече сме над резултатите от миналата година по всички показатели."

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие