В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

БДЖ се превърна в заложник на Летище София

Георги Свиленски, БСП Лява България, В развитие, 25.11.2016

Георги Свиленски, БСП Лява България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Свиленски, БСП Лява България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Дружество, което работи и реализира печалба няма нужда да бъде отдавано на концесия. През тази година оборотът на Летище „София“ е повишен с 9 млн. лева, а печалбата е нагоре с 3 млн. лева. Това коментира Георги Свиленски от БСП Лява България в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му Министерство на транспорта очаква да получи нотификация от ЕК, която да позволи използването на средствата от евентуално отдаване на концесия на Летище София за оздравяването на БДЖ от септември. До този момент няма официално одобрение за прехвърлянето на тези средства, отбеляза той. БДЖ беше превърнато в заложник на Летище София, смята Свиленски.

БСП Лява България подготвя законопроект за държавните и общински дружества, чиято цел е да бъдат преодолени лошите практики, като мениджмънтът се определя на конкурсен принцип, посочи той. 

Свиленски коментира и състоянието на БДЖ и проблемите пред неговото оздравяване. Според него належащите проблеми са погасяването на текущите задължения и реновирането на локомотивите и вагоните. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие