В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Какво е бъдещето пред ритейл маркетинга

Огнян Попов, собственик и изп. дир. на Prospecto Group, В развитие, 24.11.2016

Огнян Попов, собственик и изп. дир. на Prospecto Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Огнян Попов, собственик и изп. дир. на Prospecto Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В днешно време дигиталните възможности предоставят на търговците на дребно постигането на мащаб, но в същото време достигане до крайния потребител чрез персонализация, предложения, базирани на локация, предишно поведение или проектирано бъдещо такова. Това коментира собственикът и изпълнителен директор на Prospecto Group Огнян Попов в предаването "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

По изчисления на компанията разпространението на хартиени брошури възлиза на 40-50 млн. лева годишно и близо 1 млрд. единици, посочи той. 

"Българският ритейл сектор има огромна възможност в това да бъде много по-гъвкав и това да опитва нови неща, които биха работили добре за него. Ритейл секторът като цяло се обръща към дигиталното", смята Попов. 

Според него ще се върви към балансиране на пазара, като е вероятно да се достигне до дял 80/20 или 70/30 в полза на хартиените брошури, но с все по-силно "опипване на почвата" за дигитализация на пазара от страна на търговците на дребно.  

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие