В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Влизането в Шенген ще стимулира продажбите на ваканционни имоти

Георги Димитров във В развитие, 23.11.2016

Георги Димитров, председател на Българската инвестиционно-строителна асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Димитров, председател на Българската инвестиционно-строителна асоциация. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдава се спад на интереса за инвестиции в ново строителство в областта на ваканционни имоти, като причините са няколко - от една страна по-трудно реализираме своите продукти, но и в момента има много силен натиск от вторичните пазари.  Това каза Георги Димитров, председател на Българската инвестиционно-строителна асоциация в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Влизането на България в Шенгенското споразумение би подпомогнало значително развитието на сектора на ваканционните имоти, каза гостът.

На въпроса дали инвестициите "на зелено" вече са се възстановили от лошата си слава от миналото Димитров каза: "От инвестициите на зелено винаги ще има опарени, но днес вече трудно се укрива ненадеждността. Не бих казал, че покупката на зелено е рисково начинание, ако клиентът е правилно насочен и са използвани методиките за определяне на надеждността на компанията". 

Днес околната инфраструктура, а не само ваканционния имот, е от особено значение за купувача, каза още Димитров. "Потребителите имат много по-високи изисквания, както за съпътстващата инфраструктура, така и за обслужването на самите сгради".

За да се постигнат високи цели, като инфраструктура, енергоефективност,  инвеститорите трябва да могат да си го позволят, а когато пазарът се определя предимно от цената, това е трудна задача, обясни гостът.

Ще се съживят ли изоставените строежи от времето на кризата? От какво е движен вторичният пазар на ваканционни имоти?

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие