В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

IT обществото се събира на PlovDeV 2016

Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad Bulgaria, В развитие, 23.11.2016

Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пловдив ще се превърне в IT столицата на България на 26 ноември, когато ще се проведе едно от най-големите специализирани събития за информационни технологии в региона – конференцията PlovDeV 2016. 

Целта на форума е да представи идеи за развитие на IT индустрията в Пловдив. Събитието ще обхване широк спектър от теми, а броят на участниците се очаква да бъде 200 души. Това коментира изпълнителният директор на Proxiad Bulgaria Александър Йовчев в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

Основните причини при избора на Пловдив като място за отваряне на филиал на компанията са таланта на IT специалистите и развитата инфраструктура, обясни Йовчев.

Той също обяви, че компанията стартира съвместна програма за дългосрочно сътрудничество с френския факултет на Техническия университет в София. Проектът има цел да предостави повече практически занятия и материали, за да сближим студентите с това, което се случва реално в компаниите, коментира още той. 

По думите му ножицата между заплащането на IT специалисти в София и Пловдив доста се затваря и сравнително няма разлика, особено в ключовите позиции.

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие