В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ръстът на Beretta през последните 10-15 години се дължи основно на глобализацията

Д-р Франко Гузали Берета, собственик на Beretta, В развитие, 22.11.2016

Д-р Франко Гузали Берета, собственик на Beretta. Снимка: Bloomberg TV  Bulgaria Д-р Франко Гузали Берета, собственик на Beretta. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Италианската компания Beretta с над 500 годишна история в производството на оръжия предлага широка продуктова гама. Огнестрелните оръжия все още са най-важни сред всички останали продукти. През последните 20 години компанията инвестира значителни средства в оптични устройства, други аксесоари и приспособления за оръжия. Това е нещо, което ни носи допълнителни приходи, защото клиентите ни ценят този вид продукти, коментира собственикът на Beretta д-р Франко Гузали Берета в интервю на Таня Харизанова в ефира на "В развитие" с Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria. 

„Опитваме се да избираме такива държави, в които има много строг контрол на оръжията. Тези ограничения и контрол е нещото, което ни ръководи в избора на това дали да изнасяме на определен пазар, или да придобием местна марка", обясни той. 

По думите му войната в Сирия не увеличава продукцията на компанията. "В момента, в който избухне военен конфликт в страните, в които произвеждаме, нашата политика е да прекратим износа за съответната страна. Нямаме никакъв износ за Сирия. Ръстът през последните 10-15 години се дължи основно на глобализацията", отбеляза той. 

За Beretta 80% от оборота на компанията се дължи на продуктите, предназначени за ловуване и състезания.

Най-важното особено за развитието на семейния бизнес е огромната част от активите да останат в рамките на дружеството. "Независимо от кризите винаги да разполагаш с финансова сила и мощ, за да продължаваш да инвестираш в нови продукти, производство и дистрибуция", подчерта д-р Берета. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие