В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Икономиката може да постигне 5-6% ръст чрез публични инвестиции

Парламентарният секретар на БСП-лява България Георги Търновалийски, В развитие, 22.11.2016

Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News Снимка: Angelov Velko/Bloomberg News

Миналата година бяха заделени 2,5 млрд. лв. без да се обяснява защо. Те можеха да се влеят в икономиката и да имаме по-добри резултати, защото 2,5% ръст не е достатъчен за достигане на средноевропейските нива. Трябва ни ръст от 5-6% и той може да се реализира чрез публични инвестиции. Това обяви парламентарният секретар на "БСП-лява България" Георги Търновалийски в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Той обяви, че партията няма да подкрепи Бюджет 2017, но обмисля дали да не се обяви за допълнителни 40 млн. лв. за научните работници. 

Според Търновалийски 300 лв. минимална пенсия ще подкрепи само най-бедните пенсионери и няма да е справедлива спрямо останалите. 

Той разкритикува управляващите заради липсата на реформи. "През 2015 беше заложена административна реформа - намаляване на разходите за администрация с 10%. Това не само не се случи, а направихме актуализация на бюджета с 250 млн. лв., за да се осигурят плащания на администрацията", обясни той. 

Търновалийски посочи, че от "БСП-лява България" са внесли предложения за законодателни промени във връзка с управлението на държавните предприятия и защитата на българското производство. 

По думите му в бюджета има огромни резерви по отношение на приходите. "Големият порок на бюджетната процедура в България е, че ние дебатираме, внасяме предложения и приемаме бюджета, но никой не обсъжда неговия отчет и какво е изпълнено".

Търновалийски обяви, че партията е категорично против данък "уикенд", тъй като ще създаде много проблеми на администрацията, бизнеса и хората, като в същото време няма да донесе сериозни приходи и ще създаде условия за рекет. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие