В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще има ли България допълнителни регулации за акциите на приносител

Росен Бъчваров във В развитие, 21.11.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие отправи препоръка към България за регулиране и въвеждане на допълнителни гаранции при акциите на приносител, за да е ясно кой е реалния собственик. Това каза говорителят на Националната агенция за приходите (НАП) Росен Бъчваров в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. 

Гостът коментира получената от България оценка “Largely compliant" (в голяма степен съответстващ) в доклад на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). 

Според Глобалния форум България има всички процедури и източници, гарантиращи навременното предоставяне на поисканата информация от международните партньори, с които страната има сключени спогодби за избягване на данъчно облагане (СИДДО) при спазване на изискванията за поверителност на данъчната информация, каза Бъчваров.

Към момента България има сключени международни спогодби за избягване на двойното данъчно облагане със 68 държави в целия свят, каза още събеседникът. По думиту му от 2016 за България е в сила и Многостранната конвенция за взаимно административно сътрудничество по данъчни въпроси, с което кръгът на чуждестранните партньори се разширява до 118. 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие