В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България има потенциал да се превърне в популярна кулинарна дестинация

Андре Токев във В развитие, 21.11.2016

Шеф Андре Токев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Шеф Андре Токев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Производството на уникални продукти има традиция в България, но се нуждае от развитие и грижа. Това каза шеф Андре Токев в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. "Трябва дружно, фермери, готвачи, ресторантьори, министерства, да разработим и да развием потенциала на България, като туристическа кулинарна дестинация". 

Един продукт е "гурме", когато е "уникален и интересен сам по себе си", обясни топ-готвачът. "Eдно невероятно кисело мляко също може да бъде гурме продукт".

"Кухнята е история и историята е кухня, защото в продължение на 100 години назад, 200 години назад, 1000 години, кухнята се е променяла паралелно с историческото развитие. Трябва да се развие регионалността в България. На тази основа имаме възможност да станем популярна кулинарна дестинация. Успехът няма да е след 5 години, може да е след 15 - 20 години, но ще дойде".

Българският ресторантьорски бизнес се разви много добре през последните 15 - 20 години, каза още Токев. "Всички искаме да настигнем първите в света ресторанти, но трябва да погледнем 15 години назад и ще видим какъв огромен скок сме направили в това развитие. Тогава нямаше почти нищо интересно на пазара, като продукт и знания. Сега сме на много добро ниво и има ресторанти, които са с високи стандарти, но има и още доста път да се извърви, за да се стигне нивото на най-добрите в света". 

Колко е важна последователността в квалификацията и стажа за постигане на успешно кариерно развитие? Как НПО може чрез организиране и участие в различни състезания да повдигне стандартите в цял един бранш?

Вижте целия коментар: 

 

Последни новини
Още от В развитие