В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Оставката на правителството и реакцията на инвеститорите

Главният редактор на Dnes.bg Златко Желев и борсовият редактор на Investor.bg Веселина Василева, В развитие, 16.11.2016

Главният редактор на Dnes.bg Златко Желев и борсовият редактор на Investor.bg Веселина Василева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Главният редактор на Dnes.bg Златко Желев и борсовият редактор на Investor.bg Веселина Василева. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По време на оставката на правителството днес видяхме много държавническо поведение от страна на премиера Бойко Борисов. Той се опита да обясни какво е постигнал и какво не ГЕРБ за тези 2 години и 8 дни управление, призна за грешките на правителството, говори за успехите. По никакъв начин не си позволи да нападне опозицията. Но в същото време видяхме едно по-ожесточено поведение от страна на левицата. Това коментира главният редактор на Dnes.bg Златко Желев в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Той обясни неуспеха на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева на президентските избори с факта, че българите искат да виждат свършените неща, за да гласуват за някого. "В самото начало на представянето на кандидатурата Бойко Борисов изброи три имена – на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на Бургас Димитър Николов и вицепремиера по еврофондовете Томислав Дончев и изреди какво са постигнали. Хората свързват фигурата на Цачева с това, че не може да събере кворум в парламента".

Според повечето анализатори поведението на родните инвеститори не е пряко зависимо от случващото се на политическата сцена, коментира борсовият редактор на Investor.bg Веселина Василева

Тя обяви, че днес всички индекси на БФБ са отчели понижения, както и в понеделник. И четирите индекса на борсата посрещнаха балотажа, коментарите и новината около оставката на премиера на червена територия, припомни тя, допълвайки обаче, че още във вторник индексите са приключили на зелена територия.

Василева каза още, че изтъргуваният обем на БФБ днес е в нормалните за последните седмици и месеци стойности. По думите й анализаторите очакват повишението на SOFIX до края на тази и през следващата година да продължи.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие