В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как се дигитализират платежните инструменти

Никола Диаконо във В развитие, 16.11.2016

Никола Диаконо, експерт в технологичния маркетинг център за иновации L'Echangeur, BNP Paribas PF. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Диаконо, експерт в технологичния маркетинг център за иновации L'Echangeur, BNP Paribas PF. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Традиционните магазини ще продължат да съществуват, но техният успех и развитие ще зависи от предоставяното потребителско преживяване, като ключов ще бъде моментът на разплащане. Това каза Никола Диаконо, експерт в технологичния маркетинг център за иновации L'Echangeur, BNP Paribas PF в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria, в интервю на Велко Каменов в пряко включване от конференцията „15 ярки идеи“ на БНП Париба Лични Финанси,по случай 15 годишнината на компанията.

„Ако до сега могат да се използват мобилни приложения или пластики, като методи за плащате, то в бъдеще, благодарение на интернет на нещата, ще може да се използва всеки един предмет, като платежен инструмент, а за институциите, които предоставят потребителско кредитиране, основното предизвикателство ще бъде поддържането и контролирането на екосистема от мобилни устройства, които да предоставят достъп в реално време до потребителски данни, за да може бързо да се осъществяват решенията“.

По думите на Диаконо интересна нова тенденция е, че не само все повече млади хора, на възраст до 34 години използват мобилни устройства, за да пазаруват, но и 25% от тях предпочитат да избегнат човешки контакт, ако е възможно.

„Тенденциите за Европа са, че тази група е много хомогенна и не се наблюдават регионални различия. Това е една много добре свързана група, при която се наблюдава едно и също поведение“.

Вече се очертава сериозна лидерска позиция от страна на приложения, при които се поддържа чат-функция, обясни специалистът. „Вече не е нужно да се получава информация по традиционния начин, през уебсайтове, или дори чрез приложения, а по-скоро, както е в Китай, чрез приложението we-chat, хората могат да купуват продукти, докато комуникират със своите приятели. Това е тенденция, която трябва да използваме“.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие