В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Кв. Младост - новите решения на старите проблеми

Десислава Иванчева, кмет на кв. Младост, и Иван Велков, общински съветник, В развитие, 16.11.2016

Десислава Иванчева, кмет на кв. Младост, Иван Велков, общински съветник. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Десислава Иванчева, кмет на кв. Младост, Иван Велков, общински съветник. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Трябва да се търси дългосрочен баланс между собствениците на земя, инвеститорите и гражданите на кв. Младост. Това каза кметът на кв. Младост Десислава Иванчева в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ липсва диалог между заинтересованите страни, като основна задача на районното управление ще бъде търсенето на комуникация и баланс между интересите на отделните страни.   

Проблемът със застрояването е от години, когато собствениците на земя са закупили терени с инвестиционна цел още от преди кризата, коментира от своя страна общинският съветник Иван Велков. По думите му плановете за строителство в редица квартали на София са били замразени не заради проверка по законосъобразността на разрешителните за строеж, а поради липсата на икономическа логика за изграждането им. 

Според него плановете за бъдещите обекти могат да бъдат представяни доста по-нагледно и достъпно за гражданите, с което не би се налагало да се действа в последния момент. 

Велков отбеляза още, че проблемите в останалите райони на София са сходни - с паркираните автомобили и неподдържаните малки улички. Въпреки това общинският съветник е оптимистично настроен спрямо бъдещото развитие на градската среда у нас, отбелязвайки, че за последните 5 години има подобрение. 

Вижте повече във видеото:

 

 

Последни новини
Още от В развитие