В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тръмп и Brexit върнаха западните избиратели към ценностите си

Милен Керемедчиев, бивш заместник-външен министър, В развитие, 14.11.2016

Доналд Тръмп маха с ръка, пристигайки в курорта си Turnberry във Великобритания Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg Доналд Тръмп маха с ръка, пристигайки в курорта си Turnberry във Великобритания Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

Избирането на ген. Румен Радев за президент е част от поредицата обществени настроения, започнали с Brexit и стигнали до феномена Тръмп. Това заяви бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев в ефира на "В развитие" с Делян Петришки

Господин Тръмп направи перфектна кампания и аз мога да я сравня с тази за Brexit, каза Керемедчиев. По думите му Тръмп и Brexit върнаха обикновените западните избиратели към ценностите си - във Великобритания това е стремежът към децентрализация, а в САЩ - оптимизмът за бъдещото величие. 

Не смятам, че този тип реторика е изцяло популизъм, напротив - този тип говорене се желае от избирателя, каза бившият заместник-външен министър. Г-н Тръмп не само, че ще направи революционни промени в САЩ, но и ще разтърси заспалите мастодонти НАТО и ЕС., допълни той. 

По думите му, знакова беше липсата на френския външен президент от изминалата среща на европейските топ дипломати. Причината за това е крехката ситуация, в която се намира Франция на фона на ниския рейтинг на Франсоа Оланд и избора на Тръмп и евентуалния тласък, което то ще даде на протестния кандидат Марин Льо Пен. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие