В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Постоянните предсрочни избори не вещаят нищо добро

Стефка Славова, консултант в Световната банка, В развитие, 14.11.2016

Старшият консултант в Световната банка Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Старшият консултант в Световната банка Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Предсрочните избори, породени от оставката на Борисов може да отключи ефект на доминото, подкопаващ позицията на България на международните пазари. Това заяви по Скайп старшият консултант в Световната банка Стефка Славова е ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Постоянните предсрочни избори веднъж на 2-3 години не вещаят нищо добро, допълни тя, подчертавайки, че тези постоянни промени плашат инвеститорите, допълни тя.

Пред България все още има много реформи да се извършат, което прави последствията от тази политическа криза още по-задълбочени, каза Славова. Сред тях най-важни са образователната, съдебната, пенсионната и трудовата, поясни тя. 

Освен това много важно е и председателството на България на ЕС, започващо през януари 2018, каза старшият консултант в Световната банка. Полша например много време се подготвяше за своето председателство, за да може да извлече най-големите възможни ползи от него, добави тя. 

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие