В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Как оставката на правителството ще се отрази на инвестиционната среда у нас

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев в предаването В развитие, 14.11.2016

Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Темпото в ръста на икономиката и инвестициите, което се натрупа през последните години, ще се запази до края на 2016, но ако тази предполагаема политическа криза се задълбочи и удължи, това ще рефлектира много неблагоприятно на инвестиционните намерения към България. Това обяви изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му сега ще са необходими много повече разговори с инвеститорите, за да бъдат убедени те, че ангажиментите ще бъдат изпълнени в срок. Според Янев след отзивите в чуждестранните медии ще се създаде допълнително притеснение сред тях. 

Най-уязвимите сектори са тези, в които най-много се инвестира в момента, а именно - производство на части за големите автомобилни концерни, IT индустрия и аутсорсинг. 

"Част от причините поради които инвеститорите идват в България са свързани с политическата стабилност и насърчителните финансови мерки. Когато няма конкретно структурирана рамка през бюджета, който може и да не бъде приет, се създава напрежение в инвеститора. Нашата роля ще е по-усилено да го убеждаваме, че ще си изпълним обещанията", каза още Янев. 

Според него достъпът до европейско финансиране също може да е застрашен.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие