В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Бизнесът не желае предсрочни избори

Васил Велев, председател на АИКБ, В развитие, 14.11.2016

Васил Велев, председател на АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Велев, председател на АИКБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С оглед на резултатите от президентските избори и оставката на правителството основните рискове пред бизнеса са свързани с политическата нестабилност, която може да се задържи дълъг период от време. Това коментира председателят на АИКБ Васил Велев в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му не е голям рискът, произтичащ от това, че има вероятност бюджет 2017 да не бъде приет.  В подобен случай законът предвижда месечни разходи до 1/12 от текущия бюджет за 2016. Според Велев "няма проблем в тези разходи да се съберат основните нужди на съответните системи в страната". Председателят на АИКБ поясни, че дори може да има някои положителни ефекти от подобен сценарий, а именно - балансиране на бюджета, намаляване на дефицита, увеличаване на приходите и задържане на нивото на разходите, базирани на тазгодишните разчети. 

"Няма връзка между президентски и парламентарни избори. Не може след всеки избор да се правят нови избори и държавата да спира да работи", заяви още Велев. Една политическа нестабилност ще се отрази задържащо на бизнеса и инвестициите, смята той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие