В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

60% ръст на премиите на застраховките от киберриск до 2020

Пол Хендерсън от Beazley, и Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited, В развитие, 14.11.2016

Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited на фона на кадър от компютърни процесори Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited на фона на кадър от компютърни процесори Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нестабилността във Великобритания и, вече, в САЩ може да доведе до все по-дръзки кибератаки. Това заяви Пол Хендерсън от Beazley в ефира на "В развитие" с Делян Петришки. Заедно с Едмънт Уодхаус от JLT Re, Partner | JLT Reinsurance Brokers Limited той говори за нуждата от застраховане от кибер риск. Двамата са в България по повод конференцията "Киберзаплахи за бизнеса. Киберзастраховка и покрити рискове”, на която Investor.bg е медиен партньор. 

Не мисля, че има правопропорционална зависимост между ръста на несигурността и повишението на честотата на кибер атаките, каза Уодхаус. Тези кибер атаки и без това се увеличават, въпреки политическата несигурност. допълни той. 

Световните премии за застраховане срещи кибер риск в момента са между $3 млрд. и $4 млрд., каза Хендерсън. Очаква се да достигнат ниво от $5 млрд. до $5,5 млрд. до 2020, добави той. 

С една дума можем да опишем проникването на застраховките от кибер риск в Европа към този момент като "недоразвито". Към днешна дата едва 10% от премиите в световен мащаб идват от Европа, като до 2020 очакваме този дял да се увеличи значително, допълни той.

Вижте повече!

 

Последни новини
Още от В развитие