В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Избирането на Тръмп уби ТПТИ

Робърт Филипс, AUBG, В развитие, 11.11.2016

Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом Снимка: Pete Marovich/Bloomberg Бъдещият президент на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом Снимка: Pete Marovich/Bloomberg

През първите две години на своя мандат Тръмп няма да посмее да подпише търговско споразумение, защото това на практика ще унищожи неговата легитимност. Това заяви преподавателят по политически науки в Американския университет в България Робърт Филипс в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. Това на практика убива шансовете ТПТИ скоро да бъде ратифицирано, допълни той.

Има три сценария за това какъв ще бъде Тръмп като президент - добър, мек или твърд. Добрият вариант е ако той се сдобри с демократите и работи с технократи. Мекият вариант е ако се оттегли, на практика, от политиката и остави съветниците му да работят. Тогава той би изпълнявал същата работа като министър-председател в президентска република. И третият вариант е Тръмп на стероиди, понеже той не познава Конституцията, каза проф. Филипс.

Всичко обаче ще се определи от това кои ще са съветниците му, допълни той. Ако са добре познати имена, значи ще е мек, но ако са малко известни - значи ще е твърд, подчерта професорът по политически науки. 

Така наречената "стена" на Тръмп ще бъде промяна във визовите режими и миграционните политики. Това е учудващо, защото Тръмп взе неочаквано много подкрепа сред латиносите, чернокожите и белите жени

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие