В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарите вече са оценили потенциала от президентството на Тръмп

Николай Стойков, портфолио мениджър на Аларик Кепитъл, В развитие, 11.11.2016

Николай Стойков, портфолио мениджър на Аларик Кепитъл. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Стойков, портфолио мениджър на Аларик Кепитъл. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарите напълно са оценили потенциала от президентството на Доналд Тръмп. Рационалните очаквания на инвеститорите са калкулирани в пазарните цени. Това коментира портфолио мениджърът на Аларик Кепитъл Николай Стойков в предаването „В развитие“ с Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му, повечето инвеститори са се опитали да хеджират своето портфолио преди вота за президент в САЩ с оглед на върховите обеми на VIX Futures. 

Стайков коментира и атрактивните инструменти на финансовите пазари в момента. Според него японската валута е надценена. "На фундаментално ниво съществуват доста проблеми с японската икономика, които най-лесно могат да бъдат излекувани с една по-евтина йена", смята експертът. 

Относно икономическата политика на Доналд Тръмп и заявката за понижаване на корпоративния данък от 35% до 15% финансистът посочи, че липсата на яснота по-скоро дава индикации, че подобна мярка ще си остане предизборно обещание. "Очаквам да има някакъв моментум на търсене на намаляване на данъците, но ще бъде много трудно да се постигне, доколкото няма намаляване на разходите на правителството", смята Стойков. 

Според него най-печелившите сектори от Wall Street, които ще имат полза от победата на Тръмп, са енергоемките отрасли, а най-засегнати ще бъдат възобновяемите енергийни източници.

Вижте целия разговор:

 

Последни новини
Още от В развитие