В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Ще бъде ли Тръмп балансьор на централните банки

Александър Николов във В развитие, 10.11.2016

Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Тръмп може да се окаже един много приятен балансьор на цялото това необяснимо поведение на централната банка относно лихвените проценти. Това безкрайното наливане на кеш от страна на централните банки трябва да престане, за да има адекватна оценка на активите. Това каза валутният трейдър Александър Николов в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки

"Тръмп може да се окаже и много удобна причина за това да се случат сътресения на пазара, които са необходими", каза още трейдърът. 

По думите на специалиста въпреки че през последните дни е имало сигнали, че Тръмп е фаворит, медиите са продължили да твърдят, че Клинтън ще спечели с лекота. "Това създаде на пазарите очакване, че алтернативният сценарий е катастрофа и имаше много бърза и агресивна реакция срещу избора на Тръмп. Резултатите днес на пазарите показаха, че дори да има негативен сценарий веднага след встъпването на новия президент в длъжност, той няма да бъде с толкова катастрофичен характер".

Тези два дни бяха много показателни, че вчерашната реакция до голяма степен е изчерпана, каза Николов. 

"Във времето до заседанието на Фед очаквам настоящият тренд да се запази – тоест S&P 500 да остане минимум 2000, с таргет около 2200,  Dow Jones – около 19 000, златото да е под 1300 евро, доларът да е около 1,10 евро". 

В края на годината и началото на следващата ще има волатилност, но до края на 2016 фундаментални промени не очаквам, прогнозира още Николов. Индикаторите, които ще движат пазарите, ще бъдат технически.

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие