В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Натоварихме прехода с твърде много очаквания

Калин Манолов, автор и водещ на предаването Видимо и невидимо по Bulgaria ON AIR, във В развитие, 10.11.2016

Снимка: Velko Angelov/Bloomberg Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

В началото натоварихме прехода с твърде много очаквания, сякаш искахме идеалният свят да бъде създаден от някой друг. Тогава не бяхме готови нито психически, нито икономически, нито интелектуално да градим капитализъм. Затова по някакъв начин преходът стана метафора за изначалния морален провал на алтернативата на комунизма, а именно капитализма. Това обяви Калин Манолов, автор и водещ на предаването Видимо и невидимо по Bulgaria on Air, в ефира на "В развитие" с водещ Делян Петришки по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него поколението, което активно е участвало в промяната, е дало най-доброто от себе си. "Тук не се включват политиците. Още в началото на този преход започнахме да ги избираме по много различни критерии от тези, които бихме приложили към някого, който искаме да работи за нас. Затова политическата класа в България е толкова изхабена и изпразнена откъм съдържание", допълни Манолов. 

Той изрази надежда, че след 2020, когато ще спрат еврофондовете за България, ще стъпим на истинския път на изграждане на чистия капитализъм.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие