В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Пазарът на офис площи също страда от недостига на кадри в България

Атанас Гаров и Давид Давидов във В развитие, 09.11.2016

Снимка: freeimages.com Снимка: freeimages.com

2016 се оформи като годината за стартиране на големи инвестиционни проекти, което е един добър сигнал, че инвеститорите виждаме един добър потенциал за развитие в сегмента недвижими имоти в България.Това каза Атанас Гаров, основател и управляващ партньор на Garitage Investment Management,  в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова. Положителната тенденция се наблюдава от няколко години насам.

"Достатъчно показателно е това че има ръст, както на сделки, така и на стартирани нови проекти. Общините постоянно говорят за увеличен брой разрешения за строеж. Това говори като цяло за едно засилено развитие. То не касае всички сегменти, а най-вече строителството на жилищни и офисни площи", каза от своя страна в ефира на Bloomberg TV Bulgaria управляващият партньор в Garitage Park Давид Давидов.

На въпроса дали може да се говори за балонизиране на сегмента Гаров каза: "На този етап не виждаме такива опасности. Да, има свръхактивност в сравнение с преди две години, но в сравнеие с 2007-2008 година, когато беше пика, сме много далеч от тези нива. Има и още един фактор, който е много определящ – банките са много по-предпазливи".

"Имотният пазар стои изключително добре в жилищния сегмент. По-сериозни рискове стоят в офисния пазар. Те не са свързани толкова с това какво инвеститора ще предложи на пазара, а с проблемите на компаниите с човешките ресурси, които им пречат да се разрастват". 

Какви са специфичните технически изисквания, на които трябва да отговаря един инвестиционен проект в областта на строителството на офис площи, за да бъде привлекателен за динамични индустрии, като IT и аутсорсинг? 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от В развитие